• Yenibağlar Mahallesi Seylap Caddesi 12/D

Mezuniyet Telaşımız Basında

Eskişehir’in En iyi Bayan Kuaförlerinden bir tanesi olan Beyaz Bayan Kuaföründe Mezuniyet Telaşı
 
2014-2015 öğretim yılı mezunları kız öğrenciler, kep atma törenleri öncesi saç bakım ve makyaj telaşına düştüler.
Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve liseye giden son sınıf öğrencileri, okullarını bitirmenin ve mezun olmanın heyecanını yaşıyor. Finaller, notlar ve sınavlar gibi stresli konuları bir kenara bırakıp uzun zamandır mezun olmanın hayalini kuran öğrenciler, şimdi de mezuniyet ve kep atma töreninin hazırlıklarının yoğunluğu içerisine girdiler. Günler öncesinden mezuniyete uygun kıyafetlerini alan mezun olan kız öğrenciler, mezuniyet gününde ise saç bakım ve makyajlarının telaşı içerisine girdiler. Bu özel güne büyük önem veren kız öğrenciler, makyaj yapımlarında daha çok kıyafetleriyle uygunluğa dikkat ediyorlar. Kız öğrenciler ayrıca saç bakım ve makyajlarının yanı sıra manikür ve pedikür de yaptırıyor.
 
“DÖRT YILIN SONUNDA BEKLENEN GÜN GELDİ”
 
Anadolu Üniversitesi İlköğretim Matematik Bölümünden mezun olan ve kep atma törenine hazırlanan Sevgi Ergün, 4 yılın sonunda beklediği günün geldiğini söyledi. Ergün, “Son sınıf olduğu içim malum sınava hazırlanma sürecim oluyor. O yüzden son zamanlara hazırlık sürecim kaldı. Eskişehir küçük bir kent olduğu için elbise bulmakta biraz sıkıntı yaşadım. Daha sonra sarı bir elbise buldum. Şuan buraya ailemde gelecek. Ailem gelene kadar işlerimi halletmeye çalışıyorum. Elbisem sarı ve uçuş bir elbise olduğu için daha rahat yani spor bir makyaj istiyorum. Dört yılın sonunda beklenen bir gün olduğu için tabi biraz daha dikkat ediyorum. Saç ve makyaj çok önemli, tabi şuan çok kalabalık bir ortam olacağı için ailelere gelecek. Ona uygun da bir makyajın da olması gerekiyor. Biz de saçımızı ve makyajımızı yaptırdık. Çok mutluyum inşallah bundan sonraki hayatımızda da başarılı bir şekilde yolumuza devam ederiz” dedi.
 
“ÖĞRENCİLERİN İSTEKLERİ DOĞRUSUNDA HAREKET EDİYORUZ”
 
Eskişehir’de Beyaz Bayan Kuaförü yöneticisi olan Seda AKBAŞ ise mezun olan öğrencilerin makyajda ve saç yapımında daha çok nasıl tercihler yapıldığını anlattı. Öğrencilerin istekleri doğrultusunda makyaj ve saç modellerini yaptıklarını vurgulayan Kahraman, “Mezuniyet saçlarında bu sene kep törenlerinde daha çok açık, balolarda ise toplu saçlar tercih ediliyor. Gece uzun sürdüğü için daha dayanıklı oluyor. Makyaj ve saçta aslında kesin bir şey yok, öğrenciler biraz daha kendi tarzlarına göre yaptırdıkları için istekleri doğrusunda hareket ediyoruz. Makyajları geceleri ağır, gündüzleri hafifi olarak tercih ediyorlar. Bu sene genelde geceleri siyah, sabahları genelde bir tek eyeliner çekiyoruz. Öyle çok yoğun makyajlar yapmıyoruz. Saç makyajı biraz tabi elbiseye göre ayarlanıyor, elbise belirliyor bizi. Elbiseye bakıyoruz, saçın durumuna bakıyoruz ince telli mi kalın telli mi maşayı tutar mı tutmaz mı ona göre müşterilerimizi biraz daha ona göre yönlendiriyoruz” diye konuştu.

Çalıştığımız Markalar